czwartek, 27 grudnia 2012

~262


Korzenny pudding z kaszy kukurydzianej z bananem i wiórkami kokosowymi 

Święta, święta i po  świętach. Nie sądziłam, że te 3 dni zlecą tak szybko. Wspólne śniadania, obiady, kolacje przy nakrytym stole i z kolędami lecącymi gdzieś w tle. Dlaczego każdy normalny dzień nie może tak wyglądać? Muszę czekać do następnych Świąt zanim zjem wspólną kolację, przy jednym stole. Przed Nami jeszcze Sylwester. Nowy Rok, nowe postanowienia, których z pewnością będzie ponad miara, a i tak później, gdy przyjdzie czas na ich podsumowanie żadne postanowienie nie będzie wprowadzone w Nasze życie - przynajmniej w moim przypadku -. Macie już jakieś plany na Sylwestra? Spędzacie je w domu, a może na imprezie?

PS Banany nie lubią chyba przebywać zbyt długo w lodówce co możemy wywnioskować po ich kolorze.. 

8 komentarzy:

  1. banany ogólnie szybko się psuja ;/ ale są pyszne !
    i twoje śniadanie równiez mega smaczne <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja poproszę przepis na ten pudding. Sylwester na imprezie ; ) A Ty ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hm, ja Sylwester spędzę w domu lub pojadę do cioci :-)

      Usuń
  3. Sylwester, Wielkanoc, wakacje... zobaczysz, zleci nim się obejrzysz :-). Czytałam, ze banany w ogóle nie lubią lodówki, nie należy ich trzymać w zimnie, bo SZYBCIEJ ściemnieją.

    OdpowiedzUsuń
  4. Raczej nie wkładaj bananów do lodówki.. To przyspieszyło zmianę koloru..
    Sylwester w tym roku w domu. A Ty jak spędzasz ostatni dzień roku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hm, ja Sylwester spędzę w domu lub pojadę do cioci :-)

      Usuń
  5. mogę prosic o przepis? chciałabym sobie zrobic na śniadanko :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 4 łyżki kaszy kukurydzianej
      banan
      szklanka mleka
      wiórki kokosowe

      Mleko zagotować w garnku. Wsypać kaszę i mieszając gotować aż zgęstnieje. Kasze przelać do miseczki i odstawić na noc do lodówki. Rano ułożyć banana i wiórki.

      Usuń