Korzenny pudding z kaszy kukurydzianej z bananem i wiórkami kokosowymi
Święta, święta i po świętach. Nie sądziłam, że te 3 dni zlecą tak szybko. Wspólne śniadania, obiady, kolacje przy nakrytym stole i z kolędami lecącymi gdzieś w tle. Dlaczego każdy normalny dzień nie może tak wyglądać? Muszę czekać do następnych Świąt zanim zjem wspólną kolację, przy jednym stole. Przed Nami jeszcze Sylwester. Nowy Rok, nowe postanowienia, których z pewnością będzie ponad miara, a i tak później, gdy przyjdzie czas na ich podsumowanie żadne postanowienie nie będzie wprowadzone w Nasze życie - przynajmniej w moim przypadku -. Macie już jakieś plany na Sylwestra? Spędzacie je w domu, a może na imprezie?
PS Banany nie lubią chyba przebywać zbyt długo w lodówce co możemy wywnioskować po ich kolorze..
banany ogólnie szybko się psuja ;/ ale są pyszne !
OdpowiedzUsuńi twoje śniadanie równiez mega smaczne <3
Ja poproszę przepis na ten pudding. Sylwester na imprezie ; ) A Ty ?
OdpowiedzUsuńHm, ja Sylwester spędzę w domu lub pojadę do cioci :-)
UsuńSylwester, Wielkanoc, wakacje... zobaczysz, zleci nim się obejrzysz :-). Czytałam, ze banany w ogóle nie lubią lodówki, nie należy ich trzymać w zimnie, bo SZYBCIEJ ściemnieją.
OdpowiedzUsuńRaczej nie wkładaj bananów do lodówki.. To przyspieszyło zmianę koloru..
OdpowiedzUsuńSylwester w tym roku w domu. A Ty jak spędzasz ostatni dzień roku?
Hm, ja Sylwester spędzę w domu lub pojadę do cioci :-)
Usuńmogę prosic o przepis? chciałabym sobie zrobic na śniadanko :>
OdpowiedzUsuń4 łyżki kaszy kukurydzianej
Usuńbanan
szklanka mleka
wiórki kokosowe
Mleko zagotować w garnku. Wsypać kaszę i mieszając gotować aż zgęstnieje. Kasze przelać do miseczki i odstawić na noc do lodówki. Rano ułożyć banana i wiórki.