sobota, 29 września 2012

~173


Placuszki z serkiem wiejskim wymieszanym z dżemem wiśniowym. 

Przejrzałam wiele przepisów i nie mogłam się zdecydować. Znalazłam wreszcie świetny przepis, który z pewnością zostanie w moim zeszycie na dłuższy czas. Smażyłam wiele placków z różnych źródeł, ale te dzisiejsze wyszły znakomite. Cudowne, leniwe śniadanie. Promienie słońca zaglądające na pokoju zza okiennych szyb, a pies siedząc na przeciwko biurka patrzy na mnie błagalnym wzrokiem i prosi o podzielenie się śniadaniem. Co z tego, że słońce wyszło zza chmur skoro i tak na dworze jest potwornie zimno? Czuć z pewnością jesień w powietrzu, a Ja nie mam butów ani kurtki. Mama zaproponowała zakupy, a Ja nie jestem w stanie odmówić więc ubieram się i ruszamy do sklepów.

10 komentarzy:

  1. Ale grubiutkie wyszły :) Mogę prosić o ten przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 2 jajka ( żółtka i białka osobno )
      100 g mąki pszennej
      3 łyżki jogurtu naturalnego
      1 łyżeczka proszku do pieczenia
      2 łyżeczki wody

      Białka ubić na sztywno. Dodawać kolejno mąkę, jogurt, proszek do pieczenia, żółtka i wodę. Wszystko wymieszać dokładnie i smażyć na rozgrzanym teflonie.

      Usuń
  2. właśnie zjadam serek wiejski ,przydałby się jeszcze takie placuszki ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. rzeczywiście świetne te placki, idealnie puchate!

    OdpowiedzUsuń
  4. takie pulchne ,grubiutkie -pysznie wyglądają , i ten serek ,mniami <3

    OdpowiedzUsuń
  5. jakie grubaski Ci wyszły, na pewno skorzystam z przepisu:)
    i serek wymieszany z dżemem - uwielbiam<3

    OdpowiedzUsuń
  6. Udanych zakupów w takim razie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam takie grubaski! pychotka, i ten serek, uwielbiam taki *.*

    OdpowiedzUsuń
  8. ile z tego przepisu wyszlo ci placuszkow ;)?

    OdpowiedzUsuń