Placuszki z serkiem wiejskim wymieszanym z dżemem wiśniowym.
Przejrzałam wiele przepisów i nie mogłam się zdecydować. Znalazłam wreszcie świetny przepis, który z pewnością zostanie w moim zeszycie na dłuższy czas. Smażyłam wiele placków z różnych źródeł, ale te dzisiejsze wyszły znakomite. Cudowne, leniwe śniadanie. Promienie słońca zaglądające na pokoju zza okiennych szyb, a pies siedząc na przeciwko biurka patrzy na mnie błagalnym wzrokiem i prosi o podzielenie się śniadaniem. Co z tego, że słońce wyszło zza chmur skoro i tak na dworze jest potwornie zimno? Czuć z pewnością jesień w powietrzu, a Ja nie mam butów ani kurtki. Mama zaproponowała zakupy, a Ja nie jestem w stanie odmówić więc ubieram się i ruszamy do sklepów.
Ale grubiutkie wyszły :) Mogę prosić o ten przepis?
OdpowiedzUsuń2 jajka ( żółtka i białka osobno )
Usuń100 g mąki pszennej
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki wody
Białka ubić na sztywno. Dodawać kolejno mąkę, jogurt, proszek do pieczenia, żółtka i wodę. Wszystko wymieszać dokładnie i smażyć na rozgrzanym teflonie.
właśnie zjadam serek wiejski ,przydałby się jeszcze takie placuszki ;p
OdpowiedzUsuńrzeczywiście świetne te placki, idealnie puchate!
OdpowiedzUsuńtakie pulchne ,grubiutkie -pysznie wyglądają , i ten serek ,mniami <3
OdpowiedzUsuńjakie grubaski Ci wyszły, na pewno skorzystam z przepisu:)
OdpowiedzUsuńi serek wymieszany z dżemem - uwielbiam<3
Udanych zakupów w takim razie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie grubaski! pychotka, i ten serek, uwielbiam taki *.*
OdpowiedzUsuńile z tego przepisu wyszlo ci placuszkow ;)?
OdpowiedzUsuńTyle ile jest ich na zdjęciu, 4 :)
Usuń