wtorek, 30 października 2012

~204


Kasza jaglana z jabłkami, jogurtem greckim i cynamonem

11 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. 5 łyżek kaszy wsypałam do garnka i zalałam wrzątkiem. Gotowałam około 10-15 minut dolewając co jakiś czas wody tak, aby garnek się nie przypalił. Cały czas mieszałam. Gdy cała woda wsiąkła w kaszę dodałam 1/2 szklanki mleka i gotowałam aż kasza zgęstnieje.

      Usuń
  2. Typowo jesienne, sycące połączenie. Bardzo podoba mi się ten zamysł. Ku rozgrzaniu! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. tak proste i klasyczne, a jakie smaczne połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  4. w jaki sposób gotujesz kaszę jaglaną? ja swoją paczuszkę czyli bodajże 250g właściwie wyrzuciłam, bo za kilkoma podejściami ani razu mi nie wyszła..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 5 łyżek kaszy wsypałam do garnka i zalałam wrzątkiem. Gotowałam około 10-15 minut dolewając co jakiś czas wody tak, aby garnek się nie przypalił. Cały czas mieszałam. Gdy cała woda wsiąkła w kaszę dodałam 1/2 szklanki mleka i gotowałam aż kasza zgęstnieje.

      Usuń
  5. Im więcej cynamonu tym lepiej. xD

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam jaglaną szczególnie z takimi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń