5 łyżek kaszy wsypałam do garnka i zalałam wrzątkiem. Gotowałam około 10-15 minut dolewając co jakiś czas wody tak, aby garnek się nie przypalił. Cały czas mieszałam. Gdy cała woda wsiąkła w kaszę dodałam 1/2 szklanki mleka i gotowałam aż kasza zgęstnieje.
5 łyżek kaszy wsypałam do garnka i zalałam wrzątkiem. Gotowałam około 10-15 minut dolewając co jakiś czas wody tak, aby garnek się nie przypalił. Cały czas mieszałam. Gdy cała woda wsiąkła w kaszę dodałam 1/2 szklanki mleka i gotowałam aż kasza zgęstnieje.
idealna! uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńA jak ugotowałaś kasze ?
OdpowiedzUsuń5 łyżek kaszy wsypałam do garnka i zalałam wrzątkiem. Gotowałam około 10-15 minut dolewając co jakiś czas wody tak, aby garnek się nie przypalił. Cały czas mieszałam. Gdy cała woda wsiąkła w kaszę dodałam 1/2 szklanki mleka i gotowałam aż kasza zgęstnieje.
UsuńDziękuję:)
UsuńTypowo jesienne, sycące połączenie. Bardzo podoba mi się ten zamysł. Ku rozgrzaniu! :D
OdpowiedzUsuńtak proste i klasyczne, a jakie smaczne połączenie!
OdpowiedzUsuńw jaki sposób gotujesz kaszę jaglaną? ja swoją paczuszkę czyli bodajże 250g właściwie wyrzuciłam, bo za kilkoma podejściami ani razu mi nie wyszła..
OdpowiedzUsuń5 łyżek kaszy wsypałam do garnka i zalałam wrzątkiem. Gotowałam około 10-15 minut dolewając co jakiś czas wody tak, aby garnek się nie przypalił. Cały czas mieszałam. Gdy cała woda wsiąkła w kaszę dodałam 1/2 szklanki mleka i gotowałam aż kasza zgęstnieje.
Usuńteż dzisiaj jadłam jaglaną ^^
OdpowiedzUsuńIm więcej cynamonu tym lepiej. xD
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglaną szczególnie z takimi dodatkami :)
OdpowiedzUsuń