czwartek, 23 sierpnia 2012

~136



Koktajl ( jogurt grecki ze zmiksowanym, mrożonym bananem, brzoskwinią, jabłkiem ) z migdałową granolą.
Herbata malinowa. 

Wstawałam z łóżka myśląc o śniadaniu, na które nie miałam najmniejszego pomysłu, a zamiast tego moja cała uwaga skierowana była ku przeciętej skórze na palcu wskutek kontaktu z nożem. Czy Ja zawsze muszę sobie coś zrobić?

10 komentarzy:

  1. Uwielbiam zmiksowanego banana, ze wszystkim ;) Pyszne to śniadanie. Co do wypadków w kuchni, nie przejmuj się, też mam ten "talent".

    OdpowiedzUsuń
  2. śniadanie wygląda super ,te smaki , po prostu pysznie !

    OdpowiedzUsuń
  3. migdałowa granola? jak to pysznie brzmi *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. ja sie dzisiaj przeciełam krojąc pomidora -.-
    wiec nie jesteś sama :D
    śniadanie pyszne :>

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja już odniosłam szereg kuchennych 'obrażeń' ;).
    PS Może nie jestem ekspertem, ale odradzałabym technikum gastronomiczne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A to dlaczego? Cieszę się, że napisałaś bo w sumie nie mam zielonego pojęcia z kim mogłabym o ty porozmawiać, a tutaj proszę...sama się odezwałaś. Więc dlaczego uważasz, że to zły pomysł? ;-)

      Usuń
    2. Pamiętam, że u mnie w gimnazjum, Ci najsłabsi, którzy nie mieli ochoty się uczyć szli właśnie do 'gastronoma'. Tam był najniższy próg punktowy, niewielkie wymagania i większość uczniów była 'dwójoko-trójkowa'. Nie wiem, do jakiego konkretnie technikum się wybierasz, ale bardzo prawdopodobnie, że właśnie trafisz tam na ludzi, którzy chcą mieć tylko 'jakieś wykształcenie' i nie zależy im żeby osiągnąć w życiu coś więcej. Albo co gorsza- nauczycieli, którzy są tylko na takich uczniów nastawieni.
      Cóż, jestem mało obiektywna, bo tak na prawdę wyrobiłam sobie zdanie o wszystkich technikach gastronomicznych na podstawie tego, co wiem o jednej konkretnej szkole. Może w tym, do którego się wybierasz jest wyższy poziom i wygląda to całkiem inaczej. Nie wiem, z jakiego województwa jesteś, ale tutaj możesz sprawidzć jakie były progi punktowe w technikach gastronomicznych na dolnym śląsku https://dolnoslaskie.edu.com.pl/ Kliknij w progi punktowe i poszukaj na liście techników, w których była otwarta klasa o jakiej myślisz.

      Usuń
    3. Nie mam zielonego pojęcia jaki poziom jest w Technikum do którego mam zamiar się wybrać, ale rzecz jasna, że przed złożeniem papierów będę sprawdzała z różnych źródeł poziom i opinie na temat danej szkoły. Co prawda Ja mądra nie jestem i nie mam nadziei, że dostanę się do najlepszego Technikum w mieście, ale z drugiej strony wylądować w szkole gdzie uczą się sami "przymusowi" uczniowie, którzy chodzą do szkoły tak jak napisałaś " bo chcą mieć jakikolwiek zawód", a nauczyciele patrzą n nich jak na nieuków i swoje opinie wyrobione na ich temat mają, również nie chcę. Jestem z województwa kujawsko-pomorskiego ;-) W sumie powiem Ci, że moja Ciocia ukończyła Technikum Gastronomiczne z dobrymi ocenami, zachowaniem a i pracy ciężko jej znaleźć nie było. Teraz to ona zawsze jest w pogotowiu jeżeli potrzebne są jakieś ciasta, sałatki bądź inne dania bo jest w stanie wszystko na prawdę świetnie i pysznie przygotować. No cóż, dziękuję, że napisałaś i rzuciłaś i jakiekolwiek światło na wybór szkoły. Na pewno będę pamiętać o tym co napisałaś przy składaniu papierów ;-)

      Usuń