niedziela, 19 maja 2013

~395

Żytnie naleśniki z serem białym, pomidorem i ketchupem 

Nominowana do Liebster Blog postanowiłam odpowiedzieć na pytania już dziś ( chociaż dopiero przed chwilą przeczytałam komentarz, w którym poinformowano mnie o nominowaniu ), ponieważ chcę uniknąć zaległości i odkładania wszystkiego na ostatni moment. 
Nominowana zostałam przez Caludię, bardzo serdecznie dziękuję :-) 

Oto reguły: "Nominacja do Liebster jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za "dobrze wykonaną robotę". Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował."

1. Gotowanie czy pieczenie ? 
- Zdecydowanie wolę piec bo wychodzą wówczas dużo lepsze dania takie jak ciasto, pizza, zapiekanki czy zapiekana owsianka, którą uwielbiam. 
2. Większa kolacja czy śniadanie ?
- Oczywiście, że śniadanie. Jest ono moim największym i najbardziej celebrowanym posiłkiem w ciągu całego dnia. 
3. Dbasz o siebie ? Swoje zdrowie, kondycję ? Jak ?
- Tutaj nie mam wątpliwości. Oczywiście, że dbam. O zdrowie jak i o kondycje dbam poprzez treningi, których nie może zabraknąć w ciągu dnia. Staram się zdrowo i racjonalnie odżywiać i przede wszystkim, nie narażam się. 
4. Jesteś szczęśliwa ze swojego wyglądu ? Jeśli tak, z czego, jeśli nie- co chciałabyś zmienić ?
- Ostatnimi czasy akceptuję siebie taką, jaka jestem, chociaż zmieniłabym budowę brzucha. Chciałabym mieć talię, której nie mam i węższe biodra. 
5. Jaką piosenkę puściłabyś przy swoich narodzinach ?
- Jest tyle piosenek, który utkwiły mi w pamięci, że nie sposób jest je teraz tutaj wymieniać.
6. Lubisz ryzyko czy boisz się ? Kiedy ostatnio zaryzykowałaś ?
- Jak to mówią "bez ryzyka nie ma zabawy" i ja mam podobne zdanie, chociaż ryzykować to nie znaczy narażać swoje życie czy kogoś innego. Ryzykować można np. nie ucząc się na kartkówkę i iść do szkoły z myślą "a, może będą pytania na które akurat znam odpowiedź. ( ja często tak robię ^^ )
7. Kiedy ostatnio robiłaś coś po raz pierwszy i co to było ? 
- Hm. Długo zastanawiałam się nad odpowiedzią do tego pytania i doszłam do wniosku, że nie było takiej rzeczy, którą robiłam ostatnio po raz pierwszy. 
8. Jakie najgorsze i najlepsze danie jadłaś ?
- Najgorsze zdecydowanie niedopieczona rybę w restauracji, wątróbkę babci i czarninę, a najlepsze..babcina kapusta z koperkiem i naleśniki z twarożkiem waniliowym ( nie łączyłam tych dwóch dań ze sobą oczywiście :D )
9. Lubisz takie łańcuszki ?
- Tak. Myślę, że jest to świetna alternatywa dzięki której możemy się bliżej poznać :)
10. Pokochałaś bloggera czy to przyzwyczajenie ?
- Naprawdę polubiłam tę stronę. Jest tutaj świetna atmosfera panująca między bloggerami i mnóstwo nowych, ciekawych inspiracji.
11. Długo pracowałaś na swojego bloga ?
- Pracowałam długo i wciąż pracuję. Jest wiele rzeczy, które mi się w nim nie podobają, ale cóż, trening czyni mistrza. 

Pytania te same. A co tam, chętnie dowiem się o Was tych kilku rzeczy :) 

Nominuję:
Olę 

13 komentarzy:

  1. O, jakie połączenie! Wiele rzeczy jadłam w naleśnikach, ale na pewno nie twaróg, pomidor i ketchup jednocześnie. Dobre? :)

    Dziękuję za nominację, odpowiem na pytania w następnej notce. :*
    Jadłaś czarninę? Oj, ja bym chyba nie zmusiła się do spróbowania...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ilość ketchupu jest tutaj minimalna więc praktycznie nie było go czuć :)
      Jadłam czarninę, ale tylko wtedy, kiedy nie wiedziałam z czego jest ona robiona. Miałam wówczas około 6 lat. Nieświadome dziecko karmili krwią kaczki :D

      Usuń
  2. ciekawe odpowiedzi ;D
    i pyszne naleśniory :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za nominację, odpowiem przy okazji jutrzejszego śniadania ;)
    A nalesniki z serem, pomidorem i ketchupem? Oryginalnie! Muszę tak kiedyś spróbowac :D

    OdpowiedzUsuń
  4. o nie, pomidor i keczup to dla mnie okropne połączenie. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kapusta z koperkiem? Nie wyobrażam sobie... Ale że taki 'bigosoidalny' obiad? :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kapusta gotowana oczywiście z dodatkiem koperku..wygląda i smakuje podobnie jak bigos właśnie, ale nie jest to jedyną częścią obiadu tylko pełni rolę dodatku tak, jak surówka.

      Usuń
  6. ciekawe wytrawne naleśniki, i jaki duże :)

    OdpowiedzUsuń
  7. wszystko tylko nie ketchup , z serem najpyszniejsze, ale jak dla mnie na słodko ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam uniwersalność twarożku. Można na słodko i na wytrawnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. nie przepasam za naleśnikami, ale bardzo mnie naszła teraz ochota jak na to patrzę :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Twaróg z pomidorami - moje smaki <3

    OdpowiedzUsuń
  11. No to szykuje się długa notka z kolejnymi pytaniami :D Ale dziękuję bardzo, w sumie lubię odpowiadać, miło :))
    Ciekawe nadzienie do naleśników, musiały pysznie smakować!

    OdpowiedzUsuń