piątek, 19 kwietnia 2013

~365


Migdałowa kaszka kuskus z rodzynkami, wiórkami kokosowymi i miodem

11 komentarzy:

  1. Cały czas jeszcze nie jadłam kaszki kuskus na słodko, a jak widzę takie miseczkowe cuda to zaczynam poważnie zastanawiać się na co ja czekam.. haha
    Mogłabyś podać przepis na kuskus w słodkiej odsłonie? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście :)
      4,5 łyżki kaszy kuskus
      1/2 szklanki mleka
      1/2 szklanki wody przegotowanej
      łyżka rodzynek
      łyżka wiórków kokosowych
      łyżeczka miodu
      kilka kropli aromatu waniliowego

      Kaszę wsypuję do garnka, zalewam wodą i gotuję aż kasza pochłonie wodę. Dodaję mleko i aromat waniliowy. Gdy kasza zgęstnieje przekładam ją do miseczki i dodaję dodatki.

      Usuń
    2. Zapisuję i do wypróbowania. Dzięki. :)

      Usuń
  2. Bardzo podoba mi się to zdjęcie :) Jest takie jasne, a ta kaszka wygląda tak smacznie :) Migdalowa, czyli jak ją zrobilas?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do gotującej się kaszy dodałam kilka kropel aromatu migdałowego :)

      Usuń
  3. Cudowna miseczka, choć zawartość jeszcze lepsza:)

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja się zbieram i zbieram, by zjeść kuskusa na słodko :P

    OdpowiedzUsuń
  5. migdałowa, więc na pewno przepyszna *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. Zjadłabym kuskusa z takimi dodatkami :D Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. Spisałam sobie proporcje, na wszelki wypadek, gdybym wreszcie zdcydowała się zrobić kuskus na słodko;)

    OdpowiedzUsuń