wtorek, 5 czerwca 2012

~61


 truskawkowy pudding z kaszy manny na mleku z truskawkami i blanszowanymi płatkami migdałowymi 

Za oknem wreszcie świeci słońce. Może i sprawdzian z fizyki dobrze mi pójdzie? Ponowny stres i trzęsienie się rąk. Uwielbiam fizykę.. .

7 komentarzy:

  1. mogłabyś podac przepis?:) proszee;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1,5 szklanki mleka zagotowałam do wrzenia. Gdy mleko było już zgotowane dosypałam 3 łyżki kaszy manny. Mieszałam do uzyskania odpowiedniej, ulubionej konsystencji. W międzyczasie pokroiłam truskawki na ćwiartki i wrzuciłam do kaszy. Zagotowałam jeszcze przez jakiś czas, zdjęłam z gazu. Przelałam do miseczki, ułożyłam resztę truskawek pokrojonych na połówki, posypałam blanszowanymi płatkami migdałowymi, odczekałam aż ostygnie i wstawiłam na całą noc do lodówki.

      Usuń
    2. i znowu zgapione...

      Usuń
    3. Co? Wejdź sobie w moje archiwum, poszukaj odpowiednich postów i zobaczysz, że taki pudding robiłam już nie raz i to, że zrobiłam sobie śniadanie w formie puddingu uważasz już za próbę " zgapiania "? Śmieszny jesteś, tyle mam Ci do powiedzenia. Z resztą skoro nie odpowiadają Ci moje przepisy, śniadania i to jak prowadzę tego bloga to po co wchodzisz? Zastanów się zanim coś napiszesz następnym razem.

      Usuń
  2. Wygląda bardzo smakowicie. I przypomina mi, że już tydzień temu skończyła się kasza manna a ja cały czas nie kupiłam nowej paczki.

    OdpowiedzUsuń
  3. o mniam! wygląda przepysznie <3

    OdpowiedzUsuń