Sernik z brzoskwiniami.
Cheesecake with peaches.
Cheesecake with peaches.
Składniki :
* kostka margaryny
* 5 jaj ( same żółtka, białka oddzielić do innego garnka )
* 2 szklanki mąki - Ja użyłam tortowej
* 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 szklanki cukru pudru
* brzoskwinie
Ciasto zagnieść i zamrozić dzieląc na 2 części.
* 3 kostki twarogu półtłustego
* 3 jajka ( same żółtka )
* 2 cukry waniliowe
* 1/2 szklanki cukru
* 1/2 kostki masła ( rozpuścić i odstawić by ostygnęło )
* budyń cytrynowy / śmietankowy ( kisiel )
Margarynę, mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder wsypać do jednej miski i wyrobić ciasto ręką. Następnie podzielić na dwie części i zamrozić. W tym czasie gdy ciasto będzie w zamrażalce twaróg, 3 żółtka, cukry waniliowe, cukier, ostygnięte masło wsypać do osobnej miski i wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Wszystkie białka wraz z cukrem i budyniem ubić na sztywną pianę. Brzoskwinie pokroić w plasterki. Następnie wyjąć ciasto z zamrażalki i jedną część uformować je na blasze. Wylać twaróg z dodatkami i ułożyć pokrojone brzoskwinie, wylać pianę i drugą część ciasta zetrzeć na tarce. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę.
'' Uwielbiam kłaść się do łóżka gdy zapach ciasta, które spędza czas w piekarniku unosi się w całym domu. Ciasto jutro będzie już gotowe do zjedzenie, a Ja napewno sobie jednego kawałka nie odpuszczę, Nareszcie trochę wolnego czasu. Nie mam siły na cokolwiek. Ledwo widzę na oczy ze zmęczenia więc, biorę w rękę książkę oraz kubek z herbatą i wskakuję pod kołdrę.
* 2 szklanki mąki - Ja użyłam tortowej
* 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 szklanki cukru pudru
* brzoskwinie
Ciasto zagnieść i zamrozić dzieląc na 2 części.
* 3 kostki twarogu półtłustego
* 3 jajka ( same żółtka )
* 2 cukry waniliowe
* 1/2 szklanki cukru
* 1/2 kostki masła ( rozpuścić i odstawić by ostygnęło )
* budyń cytrynowy / śmietankowy ( kisiel )
Margarynę, mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder wsypać do jednej miski i wyrobić ciasto ręką. Następnie podzielić na dwie części i zamrozić. W tym czasie gdy ciasto będzie w zamrażalce twaróg, 3 żółtka, cukry waniliowe, cukier, ostygnięte masło wsypać do osobnej miski i wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Wszystkie białka wraz z cukrem i budyniem ubić na sztywną pianę. Brzoskwinie pokroić w plasterki. Następnie wyjąć ciasto z zamrażalki i jedną część uformować je na blasze. Wylać twaróg z dodatkami i ułożyć pokrojone brzoskwinie, wylać pianę i drugą część ciasta zetrzeć na tarce. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę.
'' Uwielbiam kłaść się do łóżka gdy zapach ciasta, które spędza czas w piekarniku unosi się w całym domu. Ciasto jutro będzie już gotowe do zjedzenie, a Ja napewno sobie jednego kawałka nie odpuszczę, Nareszcie trochę wolnego czasu. Nie mam siły na cokolwiek. Ledwo widzę na oczy ze zmęczenia więc, biorę w rękę książkę oraz kubek z herbatą i wskakuję pod kołdrę.
Skasowałaś bloga z poprzedniego adresu i nie mogłam się tu dostać, jednak w końcu znalazłam w 'historii' Twój nowy adres. :)
OdpowiedzUsuńto ten pyszny sernik, mniam :) czekam na dalsze przepisy :*
ale pycha! :)
OdpowiedzUsuń